Een goudvis uit de kom

Als al 40 jaar chloor een onderdeel van je lichaamsgeur is, de wallen onder je ogen niet van weinig slaap maar van je zwembrilletje zijn en je het zwembad als een tweede huis beschouwd, wat bezielt je dan om een marathon te willen lopen ???

Dat is een vraag die ik mij de afgelopen maanden zeker een paar keer heb gesteld.

Het beginnen met hardlopen kwam redelijk onverwacht. De combinatie van een schouderblessure en een vriendin die ’s avonds niet alleen wilde lopen deed mij de eerste hardloopstapjes zetten. Eerst nog op een paar oude sportschoenen maar al snel werd in de outlet een hardloopsetje aangeschaft. En poeh poeh poeh, wat was het zwoegen en zweten die eerste kilometers en wat viel dat tegen. Maar ja, de outfit en schoenen waren al aangeschaft en om die nu in de kast te laten liggen…… is ook weer zo wat. Dus ik besloot een doel te stellen, hopende dat dat wel tot meer motivatie zou leiden.

Zo ploeterde ik door naar mijn eerste 10 km en die ging wonder boven wonder best goed maar eigenlijk ook heel fout. Toen ik namelijk over de finish kwam riep ik met veel bravoure “ach, hoe zwaar kan een marathon nu zijn?!”. Daar werd ik later fijntjes aan herinnerd en tja wie A zegt moet ook B zeggen …

Maar ja, zo n marathon hoe pak je dat nou aan? Hoewel ik tips genoeg vanuit mijn omgeving kreeg van ervaren marathonlopers vond ik het toch lastig, zeker om straks die lange stukken eenzaam en alleen te moeten lopen.  Na veel  enthousiaste verhalen over Annemiek heb ik mij dus aangesloten bij Annemiek loopt om te kijken of dat mij verder zou helpen.

Al tijdens de kennismakingstraining had ik gelijk een goede klik met m’n trainster Annemiek. Ik dacht altijd dat ADHD staat voor Aldo Doet Heel Druk maar dit kan je in mijn beleving nu ook in vullen als Annemiek Doet Heel Druk, wat een energie!

En wat was dat wennen zeg die eerste trainingen pfff, Coördinatie oefeningen, loophouding, arm tempo, allemaal zaken waar ik zelf nooit mee bezig was en waar ik nu allemaal op moest gaan letten. En wat viel het tegen om weer onderaan die “nieuwe sport” ladder te beginnen. Maar met behulp van veel lol en hele leuke loop buddy’s werd elke training een feestje en langzaam gaan de dingen op hun plek vallen.

Afgelopen week m’n eerste 10 km wedstrijd gelopen nadat ik was begonnen met trainen bij Annemiek. Ik kreeg een wedstrijdplan mee en wat technische opdrachten die ik geacht werd toe te passen. Het was heerlijk loopweer, zonnetje en flink koud, dus ik kon er tegen aan. Alles viel op z’n plek en het voelde in een keer vertrouwd, net zoals mijn zwemwedstrijden. Ik heb netjes volgens het wedstrijdplan gelopen, onderweg kunnen genieten en net wat sneller gegaan dan Annemiek had ingeschat.  Kortom dames en heren pas op,  deze goudvis is uit de kom ….!

Aldo

12570856_678043252298900_1065046157_n