Coolsingel here I come?

Zo en dan ineens heb je ruim een maand marathon training achter de rug…

Vroeger deed ik nog aan sport, toen vele jaren goede voornemens en wat voorzichtige pogingen. Afgelopen augustus zoveelste poging hardlopen. Dat is lekker makkelijk, schoenen aan en stap naar buiten! En na de eerste paar keren met veel spierpijn, aanschaf van een nieuw paar schoenen (oude waren uit tijdperk van de houten schoenen) begon het nog leuk te worden ook. Tijd voor je zelf, hoofd leeg, muziekje op en mooie dingen zien onderweg.

Maar het had zo maar kunnen gebeuren dat ook deze poging van korte duur zou zijn. Maar toen bleek ik besmet te zijn met het hardloop virus. Eerst ben ik eens gaan kijken bij hardloop wedstrijden, wat een leuke sfeer, dat wil ik ook! En dan een uitnodiging om me aan te sluiten bij een marathon training. Spontaan kreeg ik het Mission Impossible liedje in mijn hoofd, maar het bleek een symptoom van het virus te zijn dat je jezelf toch aanmeld.

Eerste training was erg leuk. Een enthousiaste groep en trainster. (het was ook stiekem auditie en test van Annemiek of ik überhaupt wel geschikt was, check OK). Heel wat anders als zo maar wat lopen waar ik voorheen deed.

Daarna mijn eerste hardloop wedstrijd van mijn leven. Vijftien kilometer over de Rotterdamse bruggen. Enorm van genoten, leuke sfeer, muziek langs het parcours en ruim 11 duizend mensen met groene lampjes over de Brienenoordbrug.

Door de leuke ervaringen van de wedstrijd en trainingsgroep sloeg het virus helemaal toe… De knop ‘bevestig deelname marathon Rotterdam’ ingedrukt… Een op maat gemaakt schema ontvangen… Hardloop kleding gekocht… Nu in training voor een echte marathon.

Om het te halen zijn twee zaken erg belangrijk.

Blessurevrij blijven, wat een kwestie is van goed naar je lichaam luisteren en naar de trainster. Trainen niet alleen lopen van kracht en balans. Maar ook trainen door langzamer te lopen dan normaal. En het klinkt gek, is best moeilijk, maar het werkt!

En dan verder genoeg vrij tijd kunnen maken om genoeg te trainen. En al heb ik niet altijd zin na een zware werkdag, als het regent (waterproof oordopjes), hagelt of lonken de Netflix series, geeft het achteraf altijd weer voldoening. Want of je nu snel of langzaam loopt, je zit niet op de bank! Al kan ik lopen met code oranje windkracht afraden. Over lopen in de sneeuw kom ik de volgende koude winter op terug.

Het is erg motiverend om in mijn enthousiaste groep voor dit gezamenlijke doel te gaan. En we hebben nog een hoop lol ook.

Coolsingel here I come! Of nog beter Coolsingel here WE come!

Groet Marcel

12576191_677286992374526_145516750_n