Soms heb je van die dromen…..

In Juni 2016 hebben Arjan en ik ons aangesloten bij de loopgroep van Annemiekloopt. Ik had net mijn eerste halve marathon in Leiden gelopen en besloten om bij de groep te gaan trainen om meer tips, adviezen en technieken mee te krijgen. Arjan was inmiddels ook begonnen met hardlopen en besloot om mee te gaan. De 20.00 groep van Annemiek had net besloten om gezamenlijk de Halve Marathon van Oostland te gaan lopen. Dus direct met een schema gestart om in september die halve marathon mee te lopen. Wekelijks hebben we met de groep de intervallen gelopen en samen met Arjan ben ik in het weekend wat meer kilometers gaan maken. De halve marathon ging goed, mooi uitgelopen maar er was alleen erg veel wind die dag wat het zwaar maakte! Dit was voor Arjan zijn eerste halve marathon, mijn tweede en dit smaakte naar veel meer.

Arjan bedacht dat het wel eens leuk zou zijn om samen een hele marathon te lopen en gaf mij als verjaardagscadeau een inschrijfbewijs voor de marathon van Tokyo. Vertrek dag op mijn verjaardag, bijzonder he?!

Aan het eind van de maand september in 2016 hebben wij Annemiek gevraagd om een hardloopschema te maken voor een marathon. Annemiek heeft een persoonlijk schema voor ons in elkaar gezet. Elke woensdag zijn we met de groep de intervallen blijven trainen en daarnaast nog 2 keer per week een lange afstand. Het werd langzaam aan Januari en toen begon de spanning toe te nemen. Onzekerheid of we wel klaar waren voor een marathon.
De laatste weken van het schema waren zwaar. Veel kilometers in het donker, het lichaam werd moe, veel kou en ook hadden we een paar keer het ijs op onze schoenen staan toen we thuis kwamen. Gelukkig gingen we begin februari afbouwen in kilometers en dat had het lichaam ook echt wel nodig! Hier en daar kwamen wat kleine kwaaltjes dus het was even genoeg……..

Niemand wist dat we aan het trainen waren voor een marathon en zeker niet welke…..

Op het moment dat we onze langste afstand van het schema hadden gelopen, hebben we iedereen laten weten dat we de marathon van Tokyo zouden gaan lopen

Op 26 februari j.l. hebben wij onze droom waargemaakt!!

We hebben samen de marathon van Tokyo voltooid.

Wat een geweldige ervaring, om nooit meer te vergeten!

Diana en Arjan