Routine opbouwen

Blog

Met nog ruim 1 week te gaan voor de marathon begint het aan alle kanten te  “kriebelen” en de  onzekerheid slaat genadeloos toe. Er spookt van alles door mijn hoofd…… heb ik wel genoeg gelopen de laatste tijd, heb ik niet nog te veel last van dat griepje van twee weken geleden, wat zal ik eten en drinken voor de start zodat ik daar onderweg geen last van krijg. Kortom, kriebels in de benen en kriebels in mijn kop.
En daar komt ook weer die stomme faalangst om de hoek gelopen. Dit heb ik dus nog steeds merk ik nu. Zelfs na zoveel zwemwedstrijden, al heel wat jaartjes. Hoe moet ik dit in nu in mijn hoofd goed gaan laten voelen voor mijn allereerste Marathon? !

Om hier niet aan ten onder te gaan ben ik de afgelopen weken maar begonnen met het opbouwen van allemaal routines. Op tijd opstaan op zondag,  goed eten en drinken voor de zondag run. Die sokken en schoenen aan. Ook tijdens de trainingen en de CPC al getracht zo veel mogelijk de wedstrijd na te bootsen. Om de hoeveel kilometer ga ik een gelletje nemen (welke ga ik nemen), hoe gaat het drinken onderweg, hoe loopt het in een grote groep? Kortom allemaal dingen waar ik nu routine in heb en waar ik mij zondag 10 april geen zorgen meer over hoef te maken.

Nu geen gekke dingen meer doen of dingen veranderen, taperen, goed de week door komen met rust, verstandig eten en drinken en mij vooral aan de routines houden. Dan weet ik zeker dat ik die duivels in mijn hoofd en de kilometers ga verslaan !!

Rotterdam, PAS OP de goudvis komt er aan !!!

Aldo