Off Road

Annemiek Loopt ook “Off Road”. Trailrunning wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En dat is niet vreemd. Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: over smalle paadjes (Trails) in de natuur met natuurlijke hindernissen zoals boomstronken, beekjes, heuvels/bergen en rotsen.

Wat is er nu prettiger dan rennen door de mooie natuur? Waar je aandacht hebt voor de omgeving in plaats van jouw snelheid op je sporthorloge. Weg van het asfalt en de massa.

Ook bij Annemiek loopt kun je nu terecht voor deze beleving met de Annemiek Loopt trail experiences. Bij deze trail experiences gaan we de eerste zondagochtend van de maand een mooi natuurgebied verkennen onder begeleiding van een ervaren trail leader. De trail leader bepaalt vooraf de route en de afstand. We gaan gezamenlijk de mooiste plekjes van dat gebied ontdekken.
We kiezen de gebieden in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Ook gaan we geregeld naar het strand.

De groep blijft bij elkaar. De trail leader brengt je onderweg graag de fijne kneepjes van het trailrunnen bij en deelt desgewenst binnen,- en buitenlandse trailrun ervaringen.  Ook bij vragen over materiaal kun je bij hem/haar terecht.

Kun je op het asfalt 10 km of meer aaneengesloten hardlopen in een basistempo van 6.30 de minuut of sneller? Ga dan gezellig mee op avontuur. Er is een app groep waar alle informatie over de trail van die keer wordt gecommuniceerd. Vaak zullen er 2 afstanden gelopen worden en alle details volgen op de app. De prijs is € 3,- per keer, het vervoer van en naar de diverse locaties dien je zelf te verzorgen. Om de natuur zo min mogelijk te belasten wordt carpoolen gepromoot.

Aarzel niet en geef je op Tot op de trails , AnnemiekLoopt


Hierbij stellen de trail leaders Aldo & Anouk zich voor.

Mijn naam is Aldo Evers en ik ben een gepassioneerde sporter met een voorliefde voor de bergen.

In het dagelijks leven houd ik me bezig met de kwaliteit en veiligheid van voedsel. In mijn vrije tijd ben ik gediplomeerd zwemtrainer en ski leraar. Zes jaar geleden zorgde een schouderblessure ervoor dat ik een tijdje niet mocht trainen in het water en om fit te blijven ben ik toen maar gaan hardlopen. Trainen zonder doel is niks voor mij dus als snel de uitdaging gezocht in enkele wedstrijden. Via de 10 km de halve marathon naar de marathon getraind en het lopen bleek best goed te combineren met het zwemmen.

Als snel tijdens mijn hardloop carrière kennis gemaakt met het trail runnen en daar viel mijn liefde voor bergen, onverhard lopen, genieten van de omgeving helemaal samen met mijn passie voor lopen. Inmiddels zowel in Nederland als het Buitenland de nodige trails gelopen en wat is het toch heerlijk om te  lopen met georganiseerde evenementen waar de beleving veel belangrijker is dan de tijd.

Ik draag graag mijn passie en ervaring over en zou dus graag met jou op pad willen

See you on the trails

Aldo


Mijn naam is Anouk van Rosmalen. Tot mijn 18e ben ik lid geweest van een atletiekvereniging. Hordelopen en de wintercross waren mijn favoriete onderdelen. Daar is vast mijn voorkeur voor obstakels richting de finishlijn ontstaan

In 2015 besloot ik het hardlopen weer eens op te pakken. Trainen van 10 kilometer naar de halve marathon in maart 2016.

En toen stond ik in april 2017 aan de start van de marathon van Rotterdam. De medaille is binnen, maar wat heb ik het gedurende de 42 kilometer en 195 meter vooral mentaal zwaar gehad. De race tegen mijn horloge, de vele prikkels onderweg, de drukte en het monotone lopen op asfalt….genieten was ver te zoeken.

En toen ontdekte ik het trailrunnen. De stilte, rennen door de natuur, niet weten welke natuurlijke obstakels je onderweg tegen komt, de adembenemende uitzichten…..de lach op mijn gezicht kwam terug. Hier werd ik blij van!

Inmiddels ben ik vele trailruns in binnen en buitenland verder. Heb ik meerdere trailrun clinics gevolgd en is mijn hoogtepunt tot nu toe deelname aan de Eiger trail in Zwitserland in juli 2018.

Ik ben nog lang niet uitgespeeld en deel mijn enthousiasme voor trailrunning graag met jullie. Want ook Nederland is uitermate geschikt om buiten te spelen. Speel jij binnenkort met ons mee?

Anouk