De hardlooptrainers

Als het team van AnnemiekLoopt zijn wij zeer gedreven en staan wij garant voor hardlopen onder deskundige begeleiding. Vanuit ontspanning goede prestaties neerzetten, je doel bereiken met doorzettingsvermogen en discipline.

Vanaf januari 2016 is AnnemiekLoopt versterkt met twee hardloopdames. Wij delen al jaren dezelfde passie voor hardlopen en trainen! Lida traint de groepen van mijn zakelijke opdrachtgevers en Femke geeft 2 keer per jaar training aan de beginnersgroepen van 0 naar 5 km.

In mei 2016 is AnnemiekLoopt verrijkt met nog eens 2 mannelijke trainers. Ed is een zeer ervaren all-round trainer. Hij geeft de bootcamp trainingen op dinsdag- en donderdagavond. Ton is mijn back-up trainer van alle loopgroepen en traint ook mee bij grote drukte van de zakelijke opdrachtgevers.
In oktober 2018 is Maurice ons trainersteam komen versterken. Hij doet de korte projecten en technische hardloop clinics.
Vanaf de zomer van 2019 zijn Bianca en Luuk AnnemiekLoopt komen aanvullen. Luuk geeft de bootcamp en Bianca geeft hardlooptraining, vaak op de dinsdagavond.


Ed

Hoi lopers, mijn naam is Ed en ik ben sportdocent van beroep. Daarnaast ben ik trainer loopgroepen en geef ik sinds 2006 training aan een vaste groep bij een atletiekvereniging. Dit doe ik met veel plezier en overgave. Tevens ben ik kettlebell- en EHBO-instructeur.

Het sleutelwoord bij hardlooptrainingen is in mijn ogen variatie.

Ik sta garant voor het geven van een gevarieerde training waarbij ik veel aandacht besteed aan core, coördinatie en HIIT (High Intensity Interval Training). Je verbrandt namelijk enorm veel calorieën nadat je een korte intense workout hebt gedaan, zelfs ná de workout.

Looptechniek en blessurepreventie staan bij mij hoog in het vaandel.
In mijn groepen wordt bij voorkeur getraind met een hartslagmeter, zodat een ieder een eigen belasting heeft. Ik doe diverse testen met de hele groep om de juiste hartslagzones vast te stellen. Hierna stel ik het hardloopschema samen zodat jij opbouwend en effectief naar je doel kan trainen.

Maar heb je zin in een bootcamp? Dan ben je bij mij ook aan het goede adres.

Bootcamp bestaat uit een afwisselend pakket aan oefeningen die je overal kunt uitvoeren. Waarbij je met relatieve korte trainingen je hele lichaam traint. Zo werk je aan je conditie en komen er leuke en uitdagende spierversterkende oefeningen voorbij. Binnen mijn trainingen maak ik gebruik van o.a. kettlebells, touw, TRX, en nog veel meer….

Verder ben ik sinds 2007 sportmasseur en aangesloten bij de NGS. Juist voor sporters is massage een goede manier om zich voor te bereiden op een prestatie. Veiligheid en zorg voor mijn lopers vind ik zeer belangrijk en daarom draag ik tijdens de trainingen altijd een telefoon en een rugzakje met EHBO spullen bij mij.


Femke

Even voorstellen! Mijn naam is Femke, getrouwd met mijn jeugdliefde, moeder van 2 dochters en ik werk sinds 2004 in de zorg. Om dit alles met volle energie te kunnen doen, loop ik hard en geef ik hardlooptrainingen.

Ik ben op mijn 12e begonnen met jeugdatletiek waarbij het verspringen en het hardlopen mijn favoriete onderdelen waren. Ik heb de trainersopleiding ‘Jeugd Atletiek Leider’ gedaan bij de Atletiekunie en heb een aantal jaren atletiektraining gegeven bij de jeugd. In 2014 heb ik de trainersopleiding ‘Looptrainer’ gedaan bij de Atletiekunie en ik geef nu alweer jaren twee keer per jaar een opstartgroep training waarbij we trainen van 0 naar 5 km. Daarnaast val ik in voor de trainingen van Annemiek als zij verhinderd is.

Training geven levert mij net zoveel energie op als dat ik zelf aan het trainen ben! De gezelligheid van de groep, het motiveren van de groep, het teruggekoppeld krijgen dat de lopers er zelf ook zo’n plezier in hebben, zich fitter gaan voelen en dat ze hun doelen behalen, daar word ik zelf als trainer ook helemaal blij en trots van!

Hardlopen is zoveel meer dan alleen je ene voet voor de andere zetten. Het is in stappen fitter worden voor zowel je lichaam als je geest! Als ik heb hardgelopen, is mijn hoofd weer leeg en heb ik weer het gevoel dat ik de hele wereld aan kan!
Ik hoop je te zien bij de trainingen!


Lida

Ik ben Lida Boere, eigenaar van NATUURLIJK! leefstijladvies. Daarnaast ben ik stresscounselor en vitaliteitscoach. Door coaching leer ik mensen bewust te worden van hun gedrag en gedachten. Daar bewust van zijn, maakt dat je een keuze hebt om ander gedrag en andere gedachten aan te leren. Dit gaat stap voor stap. Waardoor je voluit kunt gaan leven en genieten.

Al 20 jaar loop ik hard en ruim 4 jaar geef ik training aan de hardlopers van Hellevoetsluis bij de hardloopvereniging Pallas ’93. Zelf heb ik diversen wedstrijden en vier keer een marathon gelopen. Nu ben ik vooral bezig met de trainingen en doe niet meer mee aan wedstrijden. Ik vind het leuker om de lopers aan te moedigen en mentaal te coachen.

Het liefst loop ik hard in de natuur zoals strand en bos. Hardlopen is voor mij genieten van al het moois om mij heen. Tijdens de trainingen geniet ik van het enthousiasme van de lopers, hun inzet, en de trotse verhalen na een wedstrijd.

Vier jaar geleden ben ik lang geblesseerd geweest. Ik denk dat dit gebeurde omdat ik vooral bezig was met tijden te verbeteren en het genieten was vergeten. Daarom staat in mijn training  genieten voorop en daarbij waak ik voor overbelasting. Ik zorg dan ook voor gevarieerde trainingen met veel persoonlijke aandacht, looptechniek en kracht. Dit voorkomt blessures en maakt trainen leuk. Beter langzaam genieten, dan snel op de bank. Het woord zegt het eigenlijk al: genieten, je moet even niets, lekker tijd voor jezelf.

Hardlopen is perfect om te ontstressen, zeker in een groep. Want beweging en sociaal contact zijn twee belangrijke wapens in de strijd tegen stress. En als dat dan ook nog in de natuur gebeurt dan is het helemaal compleet. Mijn bedrijf heet niet voor niets NATUURLIJK!, ik sta voor NATUURLIJKE voeding, NATUURLIJKE ontspanning én NATUURLIJKE beweging, www.lidanatuurlijk.nl


Ton

“Een dag zonder beweging is een verloren dag” is al veertig jaar mijn motto. Ik ben Ton de Munnik, een door de Atletiekunie gecertificeerde looptrainer. Vanaf mijn jeugd heb ik plezier in het sportief bewegen, niet altijd om hoge prestaties neer te zetten, maar vooral om in groepsverband, in de buitenlucht en de natuur, door inspanning een gezonde dosis ontspanning te bereiken. Dit motto heeft mij in mijn leven veel gezondheid, stabiliteit en positiviteit gebracht. Deze ervaring wil ik graag op anderen overbrengen.

Daarom ben ik twaalf jaar geleden begonnen als looptrainer bij de Atletiek- en wandelvereniging ‘De Kieviten’. Ik geef daar trainingen aan beginners en gevorderde recreanten. Mijn maatstaf is daarbij niet in de eerste plaats de afstand of de tijd, maar vooral het plezier in het samen bewegen. Dat geeft energie om tegenslagen te incasseren en het leven op een positieve manier aan te kunnen. Maar daarnaast stimuleer ik ook conditie- en prestatieverbetering. Want door je fysieke grenzen te verkennen en te verleggen leer je jezelf kennen en leer je doorzetten op moeilijke momenten, een eigenschap die je ook in het dagelijkse bestaan verder brengt.

Voor Annemiekloopt treed ik incidenteel op als invaller en als trainer bij kortdurende zakelijke projecten. Daarmee kan ik mijn ambitie waarmaken om nog meer mensen het plezier in het lopen bij te brengen en hen een stimulans te geven tot een levenslange fitheid.


Maurice

Ik ben Maurice de Bruijn en ik kon eerder hardlopen dan gewoon lopen. Zoals de meeste jongetjes begonnen met voetballen en daarnaast deed ik vaak aan loopwedstrijden mee en trainde ik vaak voor mijzelf. In de pubertijd kwam ik erachter dat ik van het voetballen vooral het hardlopen zonder bal leuk vond en ben ik op atletiek gegaan. Daar heb ik mijn vrouw leren kennen met wie ik inmiddels 2 prachtige dochters heb. Ook in het dagelijks leven ben ik door mijn werk als accountmanager bij New Balance, veel met de hardloopsport bezig en volg ik alle trends en ontwikkelingen van onze mooie sport op de voet.

Inmiddels geef ik zelf al ruim 18 jaar atletiek en hardlooptraining. Dit varieert van jeugdatletiek, tot looptrainingen voor recreanten of conditietraining voor sporters uit andere takken van sport. Om dat te kunnen en mogen doen heb ik bij de Atletiek Unie diploma’s gehaald voor het geven van trainingen aan zowel jeugd als volwassenen. Daarnaast volg ik graag bijscholingen en cursusdagen van de Atletiek Unie om mijn kennis up-to-date te houden.

Als trainer vind ik het mijn taak om mijn lopers de veelzijdigheid van het lopen te laten ervaren en wil ik tools aanreiken om de beste loper te worden die je zelf kunt zijn. Met veel aandacht voor de technische aspecten van het lopen probeer ik iedereen handvatten te geven om zijn eigen techniek te verbeteren of te optimaliseren. Veelzijdig en gevarieerd trainen zorgen voor een sterk en belastbaar lichaam en dat zorgt voor plezier in het hardlopen.

Ik hoop jullie snel in een van de groepen tegen te komen en dat ik iets bij kan dragen aan jullie loopplezier!


Bianca en Luuk

Bianca

Mag ik mij even voorstellen: Ik ben Bianca Versluis en ik woon in Bergschenhoek.
Sinds 2006 ben ik besmet met het hardloopvirus.
Ik loop zelf nu een aantal jaren bij de Atletiek vereniging de Kieviten en daar geef ik de laatste jaren ook training. Bij de Kieviten heb ik Annemiek leren kennen.
In mei ben ik begonnen bij AnnemiekLoopt met training geven aan een hele leuke en enthousiaste groep. Wij trainen iedere dinsdagavond om 20 uur vanaf station Rodenrijs. We spreken ook wel eens af op een andere bijzondere locatie en dan gaan we bijvoorbeeld naar het bos, het strand of we lopen een rondje door Rotterdam.

Luuk

Sinds de zomer van 2019 ben ik de vervanger voor trainer Ed voor de bootcamp groepen. Ik heb zelf altijd veel aan sport gedaan en sinds 2011 ben ik gaan hardlopen bij atletiekvereniging Fortuna te Vlaardingen. Ik loop zowel korte als lange afstanden. In 2018 ben ik gecertificeerd door de Atletiekunie als hardlooptrainer en momenteel begeleid ik een gevorderde loopgroep bij Fortuna. Aan de gevorderde loopgroep wordt een gevarieerd pakket oefeningen geboden inclusief bootcamp, met als doel om de core te versterken. Ik vind het ongelofelijk leuk om mensen individueel verder te helpen en te enthousiasmeren om intensief bezig te zijn. Ik steek veel tijd om te variëren met als doel om het plezier & prestatie zo maximaal mogelijk te krijgen. Voor iedere training maak ik een uitgebreid plan waarbij blessurepreventie een voorwaarde is. Ieder niveau is welkom!